This is an example of a HTML caption with a link.

Wat is DRY-NEEDLING?

Onder dry-needling verstaan we een priktechniek met een hele dunne naald. Er wordt geen vloeistof ingespoten. Dry-needling is geen acupunctuur. De naald is gesteriliseerd en wordt na de behandeling weggegooid. De behandeling geeft zeer goede resultaten en is doorgaans niet pijnlijk.

Met dry-needling wordt in een triggerpoint geprikt. Dit is een drukpijnlijke verharding in een spier. Door het aanprikken van het triggerpoint ontstaat een lokale spierreactie 'twitch' of schokje in de spier, direct gevolgd door een ontspanning in diezelfde spier.

Het opwekken van een 'twitch' is het doel van de behandeling, waarmee de vicieuze cirkel van spanning en pijn als reflex wordt doorbroken. Daardoor kan de spier weer normaal functioneren. Meestal geven mensen aan dat de typische uitstraling van pijn even wordt gevoeld en is de beweeguitslag direct verbeterd. Soms is er een korte periode van nawerking. Dit duurt hooguit 2 dagen en vervolgens is de spierfunctie beter dan voorheen. Dry-needling wordt vaak gecombineerd met andere therapievormen.

Zie ook: https://www.dryneedling.nl/pages/informatie-voor-patienten.php