This is an example of a HTML caption with a link.

Maatregelen COVID-19

Geachte patiënt,

Allereerst hoop ik dat het goed met u en uw dierbaren gaat. Via onze website, in de nieuwsmedia of via mails die u heeft ontvangen wegens uitstel van afspraken, hebt u kunnen vernemen dat wij de afgelopen weken louter open waren voor dringende gevallen. Het verheugt ons u te kunnen mededelen dat wij vanaf 4 mei onze praktijk weer kunnen open stellen voor reguliere fysiotherapeutische en manueeltherapeutische zorg. De oefenruimte blijft beperkt open.

Wat betekent dit voor u en hoe starten wij dit alles nu weer op?
Onze beroepsorganisaties KNGF en de NVMT zijn met het RIVM, IGJ en VWS overeen gekomen een aantal extra maatregelen in acht te nemen. In onze praktijk is er weliswaar voorheen ook al zeer veel aandacht besteed aan de praktijkhygiëne, maar daar komen nu dus nog een aantal extra maatregelen bij. Hoe lang dit alles gaat duren, kunnen wij u helaas niet zeggen, maar we zien het als onze taak met elkaar er alles aan te doen de ziekenhuis en IC opnames beheersbaar te houden. Op deze wijze kunnen u en ook onze medewerkers zich tijdens de behandelingen bij ons in de praktijk daadwerkelijk veilig voelen. Daarbij worden uiteraard geen handen meer gegeven en zult u ons tijdens de behandelingen mogelijk een mondkapje en handschoenen zien dragen. Voor u zijn de volgende punten van belang, lees ze s.v.p. zorgvuldig door zodat u voorbereid bent als u onze praktijk bezoekt

 • Bij binnenkomst wordt u gevraagd allereerst uw handen te desinfecteren met behulp van de alcoholdispenser die aan de rechter- zijde, op het tafeltje, van de entree aanwezig is.
 • U zult op dit moment in de wachtkamer geen leeslectuur aantreffen.
 • We hebben liever niet dat u het toilet bezoekt. Indien u het toilet toch wilt bezoeken kan dat, maar u wordt verzocht na het handen wassen wederom gebruik te maken van de alcoholdispenser, zodat u met gedesinfecteerde handen of met uw elleboog de deur van de WC weer kunt openen en sluiten.
 • Wij verzoeken u voor zover mogelijk zo min mogelijk leuningen en andere zaken aan te raken alvorens op de behandelbank plaats te nemen.
 • Binnen de praktijk vindt u aanduidingen van 1.5 m afstand houden. Probeert u zich daar zo goed mogelijk aan te houden. Wij hebben gelukkigerwijs de beschikking over twee wachtruimtes, maar in de gang zult u extra op gepaste afstand moeten letten.
 • Het aantal zitplaatsen in onze wachtruimte is terug gebracht naar 2. Dat betekent dat u gevraagd wordt geen begeleiding mee naar binnen te nemen en deze buiten het gebouw te laten wachten. Bij gezinnen kan een kind met een begeleider per keer de praktijk betreden. Er is nog een mogelijkheid om in de trainingsruimte plaats te nemen.
 • Indien u ruim op tijd voor uw afspraak al bent gearriveerd, wordt u verzocht tot circa 5 minuten voor uw afspraak nog buiten het praktijkpand te blijven. Wij zullen van onze zijde er alles aan doen niet uit te lopen en op tijd met uw behandeling te beginnen.
 • Na het beëindigen van de behandeling wordt u verzocht wederom zo min mogelijk leuningen en andere zaken aan te raken, en weer de alcoholdispenser bij de entree te gebruiken alvorens u de voordeur opent om het pand te verlaten.
 • In verband met de hygiëne gebruiken wij geen handdoeken op de tafel. Mocht u een handdoek op prijs stellen, dan verzoeken wij u deze zelf mee te nemen.

Gezondheid
Naast dit alles zijn er dan nog een aantal zaken betreffende uw gezondheid die wij en u in acht dienen te nemen. Lees ook deze punten s.v.p. zorgvuldig door zodat u kunt bepalen of een afspraak bij ons op dit moment verantwoord is of dat u dit beter nog even uit kunt stellen. Er wordt onderscheid gemaakt tussen de volgende patiëntengroepen;

 • De patiënt is asymptomatisch voor COVID-19. Dus geen klachten als verkoudheid, koorts etc. Er zijn geen gezinsleden met symptomen passend bij COVID-19. De patiënt is niet in thuisisolatie of daarna meer dan 2 weken genezen van COVID-19.
 • De patiënt heeft geen onderliggende aandoeningen die de weerstand verzwakken.
 • De patiënt is niet ouder dan 70 jaar.

Bij bovenstaande patiënten kunnen behandelingen gewoon doorgang vinden.

 • Voor patiënten ouder dan 70 jaar en of onderliggende aandoeningen die de weerstand verzwakken, wordt per geval ingeschat wat het behandelrisico is. Op basis daarvan wordt samen met de patiënt besloten of de zorg bij ons in de praktijk veilig kan plaats vinden.
 • Bij patiënten met (bewezen) symptomen passend bij COVID-19, patiënten met gezinsleden met (bewezen) symptomen passend bij COVID-19, patiënten in thuisisolatie of patiënten minder dan 2 weken genezen van COVID-19, wordt de behandeling tot nader orde uitgesteld.

Zijn er uwerzijds vragen, aarzel dan niet en neem contact met ons op, bij voorkeur per mail.

Wij danken u bij voorbaat voor uw begrip en zien er ook oprecht naar uit u weer te kunnen voorzien van goede fysiotherapeutische zorg!

Blijf gezond, blijf in beweging,

Pieter Hamming, Henk Willem van der kamp